onsdag 25 juli 2012

Doptårtor till Alexander


När lille Alexander skulle döpas skulle doptårtorna gå i klassiskt ljusblått och vitt. Det blev fyra olika tårtor, ljusa vaniljbottnar fyllda med jordgubb/ ljus Marabou chokladfluff, mörk Marabou chokladfluff/ glasscreme, jordgubbsmousse/ vaniljcreme och cookies 'n' cream.
Alla dekorationer är gjorda i hemgjord sockerpasta.





måndag 16 juli 2012

Studenttårta


Jag ligger efter med att lägga ut bilder på mina tårtor... Så därför kommer här en studenttårta från juni:)
Studenttårtan till Henke skulle förstås gå i blått och gult och dekoreras med den traditionella studentmössan. Innehållet är en sorts prinesesstårta á la Cake design Alnö: ljusa vaniljbottnar med ett tunt lager hemkokt hallonsylt, hallonmousse och glasscreme.
Dekorationerna är gjorda i sockerpasta och marsipan, liksom de gula och blå banden runt tårtan.





söndag 15 juli 2012

Bröllopsideer, del 1


Jag har tänkt mig att samla idéer till de två kategorier jag får flest frågor om, nämligen bröllopstårtor och doptårtor. Etiketterna kommer att heta Wedding designs/Bröllop och Dop.
Först ut en idé till en bröllopstårta, som man kan göra som ensam tårta, som ett lager i en tårta på exempelvis tre våningar, eller, min favoritidé som jag kommer att återkomma om, som sned topsy turvy-tårta:)
Denna tårta är en dummy, dvs en frigolitbit i form av en tårta, och den är täckt och dekorerad med sockerpasta.

söndag 8 juli 2012

Bröllopstårta med rosa rosor och murgröna


En kollega ska gifta sig - det är än så länge hemligt vem:) - och hon bad mig göra en bröllopstårta till deras överraskningsbröllop. Självklart sade jag ja!
Deras valspråk är "Vi två för alltid", så det måste förstås vara med. Brudens blommor är ljusrosa rosor och murgröna, så murgrönan blev nederkanten på tårtan (se bild nedan) och jag begränsade mig till att göra tre rosor med blad för att inte "överbefolka" tårtan.



Tårtan består av ljusa vaniljbottnar och är fylld med en jordgubbsmousse och en ljus chokladfluff.
Alla dekorationer är gjorda i hemgjord sockerpasta med vaniljsmak. Texten är sprayad med glansspray (PME:s lustre spray).

Hoppas vädret är på er sida och att ni får en fantastisk dag:)!

fredag 6 juli 2012

Supermariotårta till Noa


Noa gillar Nintendo så till hans födelsedag tog jag mig friheten att göra en ätbar tolkning av Nintendo DS och the man, the myth, the legend Supermario.
Jag gjorde en red velvet cake-botten utan den röda färgen och med extra mycket kakao för att få en riktigt saftig chokladbotten. Den fylldes sedan med en ljus Marabou chokladfluff, spacklades med vaniljgrädde och täcktes med vaniljsockerpasta.
Dekorationerna är gjorda i marsipan och hemgjord sockerpasta.