tisdag 25 september 2012

Ettårstårta till Alison

Finaste brorsdottern Alison fyllde i helgen ett år och firades med en prinsessig våningstårta med två olika lager.
Den nedre tårtan är en red velvet cake fylld med cream cheese och den övre är en ljus vaniljbotten fylld med dumlefluff. Dekorationerna är gjorda i sockerpasta och flowerpaste och tiaran är borstad med pearl pulverfärg för lite extra lyster. Det var första gången jag gjorde en tiara, men jag blev rätt nöjd med den, så det kan bli fler framöver.. Grattis kära Alison:)!

söndag 16 september 2012

Hundtårta till Elvira


Lilla Elvira skulle fylla ett år och jag bestämde mig för att det fick bli en riktigt flickig rosa och vit skapelse i två våningar den här gången. De ljusa mandelbottnarna är fyllda med hemkokt blåbärssylt, blåbärsmousse och vit chokladfluff. Den är sedan täckt och dekorerad med sockerpasta och flowerpaste. En modellerad hund skulle också finnas med och den fick bli svart-vit.

torsdag 13 september 2012

Bröllopsdagstårta 2


Paret som fick den förra tårtan blev så nöjda att de genast ville ha en till - jättekul!
Den här gången ville de ha en romantisk chokladtårta utan sockerpastalock. Sagt och gjort. Jag gjorde en red velvet cake med cream cheese-fyllning. Jag strödde sedan en cappuccinodryss över tårtan. Det är en sorts kryddblandning jag köpt i Norge och som används i kaffe, en blandning av kakao, kanel och vaniljsocker; jättegott! Därefter gjorde jag ett mönstrat band i vit sockerpasta och dekorationer i flowerpaste och sockerpasta.

Bröllopsdagstårta


Jag fick i fredags fria händer att göra en tårta till min sambos kompis som firade bröllopsdag på lördag. Jag gjorde ljusa vaniljbottnar med glasscreme och jordgubbsmousse och täckte den med vaniljsockerpasta och lite blommor och dekorationer i vitt och guld. Enkelt och stilrent, precis som jag gillar det:)

Vardagstårta


Jag har ofta fått frågan om vi äter tårta varje dag hemma och hur vårt fika ser ut. Och ja, vi fikar rätt mycket. Kan man säga:) Det här är en typisk vardagstårta som jag gjorde förra veckan med min son: bananbottnar (jag brukar göra dubbel sats av bottnarna och lägger den jag inte ska använda i frysen - perfekt för vardagsfika!) med jordgubbsmousse. Adrian brukar därefter få dekorera med lite strössel eller kanske en liten blomma, och vips är vardagstårtan klar. Mums!

onsdag 5 september 2012

Kriminologtårta

 När Linatog examen som en av studen terna i den allra första kullen av kriminologer på Mittuniversitetet i Sundsvall, ville hon ha en speciell tårta. Och visst blev den lite speciell?
En blodröd red velvet cake fylld med cream cheese frosting, täckt med vit sockerpasta och dekorerad med CSI-inspirerade attribut, som förstoringsglas, pensel och fotspår... Lina ville hålla tårta relativt stilren, så därför blev det inte de blodfläckar och annat som brukar finnas på den här typen av tårtor.
Men den var väldigt roligt att göra, så vem vet, det kanske blir fler framöver!