söndag 21 juli 2013

Fyrkantig bröllopstårta

 

I fredags var det dags igen att göra en av de roligaste tårtorna som finns att göra  - en bröllopstårta. Den här är fyrkantig och i två våningar. Den övre våningen stöds av en platta och av fem grillpinnar. Detta för att det är smidigt att kunna ta av det första lagret när brudparet skurit sin bit, så att det blir lättare för de andra att ta sina bitar.
Tårtan består av ljusa vaniljbottnar som är fyllda med en fräsch jordgubbsmousse och en hemkokt vaniljcreme. Den är spacklad med en lätt gräddsmörkräm och täckt och dekorerad med Bakels sockerpasta. Jag har sedan penslat blommorna och toppen med pärlemorglitter.

 

tisdag 2 juli 2013

Artikel i Sundsvalls Tidning


 
 
Sundsvalls Tidning var här och gjorde ett reportage om mig och mina tårtor i samband med min födelsedag. Det här är några av bilderna som blev resultatet. Du kan läsa hela artikeln här:
http://st.nu/familj/stgrattar/1.6017848-flersprakigt-tartproffs-som-fatt-smak-for-alno

40-årstårta


Till mitt eget 40-årskalas gjorde jag en ganska blygsam skapelse i två våningar. Den nedre tårtan är en red velvet cake fylld med cream cheese-frosting, en gammal favorit. Det övre däremot var helt ny: citronbottnar fyllda med hemgjord lemon curd och citrongrädde. En fantastisk kombo. Den nedre tårtan var såklart tung och chokladigt söt, medan den övre var lätt, luftig och sötsyrlig. Något för alla smaker, alltså. Jag täckte den med Bakels vita sockerpasta och dekorerade med vit och persikofärgad sockerpasta som jag torrborstade med pärlemoglitter för extra lyster.
Det var flera som fotade tårtan, så jag hoppas kunna lägga upp några bilder på insidan också!